top of page
antet rose 2021.png

PROIECTUL ROSE

Romania Secondary Education Project

​

     Începând cu data de 01.10.2018, Liceul Silvic Gurghiu este unul dintre È™colile beneficiare ale unui grant în cadrul Proiectului pentru Învățământul Secundar / Romanian Secondary Education Project - ROSE. Subproiectul se numeÈ™te ,,Pas cu pas pe drumul cunoaÈ™terii”.

     Obiectivul general al subproiectului „Pas cu pas pe drumul cunoaÈ™terii” este: eficientizarea activităților educative în vederea creÅŸterii procentului de elevi care se înscriu, participă ÅŸi promovează examenul de bacalaureat, îmbunătăţirii tranziÅ£iei de la învăţământul secundar la cel terÅ£iar, creÈ™terii ratei de absolvire È™i a inserÈ›iei pe piaÈ›a muncii.

     Obiectivul general al proiectului definit în strânsă legătură cu nevoile, derivă din prioritățile Planului de AcÈ›iune al Școlii.

     Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

     OS1. Îmbunătăţirea competenÅ£elor cheie ale elevilor din grupul È›intă (138 elevi), reflectate în creÈ™terea cu 2% în fiecare an a procentului de promovabilitate la bacalaureat, astfel încât el să ajungă la 50% până în 2021.

        OS2. MenÈ›inerea ratei medii de promovabilitate la clasele terminale de peste 95% până în 2021;

       OS3. Implicarea unui număr de 15 profesori, 8 părinÅ£i, 9 membri ai C. A., pentru realizarea unor activități la nivel de ÅŸcoală pentru îmbunătăţirea educaÈ›iei motivaÅ£ionale mai ales pentru elevi din grupul È›intă.

        OS4. CreÈ™terea integrării în câmpul muncii sau, a înscrierii la facultate până în 2021.

     Obiective specifice intermediare ale proiectului:

        OSI1. CreÈ™terea procentului de promovabilitate la bacalaureat

        OSI2. CreÈ™terea motivaÈ›iei elevilor pentru învățare

        OSI3. Îmbunătățirea relaÈ›iei profesor-elev

      OSI4. CreÈ™terea atractivității procesului de învățare, prin folosirea unor mijloace moderne de învățare (platforma educaÈ›ională Wand.education)

        OSI5. Reducerea situaÈ›ilor de abandon È™colar.

     Beneficiarii direcÈ›i (grupul È›intă) diferă în funcÈ›ie de activitățile derulate È™i de anul de proiect, în primul an fiind 160 de elevi, din care 138 din grupul È›intă.

     Pentru activitățile pedagogice È™i de sprijin beneficiarii direcÈ›i sunt elevii claselor a XII-a care se vor înscrie È™i vor susÈ›ine examenul de bacalaureat È™i elevii claselor IX-XII care întâmpină dificultăți în promovarea disciplinelor/modulelor din programa È™colară.

     Pentru activitățile extraÈ™colare beneficiarii direcÈ›i sunt toÈ›i elevii liceului interesaÈ›i de dobândirea competenÈ›elor ce le vor asigura inserÈ›ia pe piaÈ›a muncii.

     În primul an de proiect sunt înscriÈ™i 160 elevi în clasele IX-XII din care 138 elevi considerăm că aparÈ›in unor grupuri defavorizate (103 băieÈ›i È™i 35 fete). Dintre aceÈ™tia 4 elevi sunt de etnie rromă (1 fată È™i 3 băieÈ›i), 58 elevi provin din familii cu venituri mici (20 fete È™i 38 băieÈ›i), 33 elevi au părinÈ›ii plecaÈ›i în străinătate(6 fete È™i 27 băieÈ›i), 30 de elevi trăiesc în zonele rurale sau alte zone în care nu există È™coli în proximitate (8 fete È™i 22 băieÈ›i).

     Beneficiarii indirecÅ£i ai proiectului sunt cadrele didactice, din È™coală; elevii care nu participă efectiv la activităţile proiectului, dar care beneficiază de dotările È™i rezultatele acestuia, prin diseminarea experienÅ£ei celor implicaÅ£i direct; ÅŸcoala ca organizaÅ£ie, prin îmbunătățirea calitativă a imaginii instituÈ›iei, creÈ™terea calității actului educaÈ›ional È™i întărirea relaÈ›iilor cu membrii comunității; comunitatea locală, datorită creÈ™terii nivelului educaÈ›ional al tinerilor; partenerii săi din comunitatea ÅŸcolară ÅŸi locală; familiile elevilor.

     Proiectul cuprinde următoarele activități:

          I. Activităţi pedagogice ÅŸi de sprijin

          I.1. Pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat - Scopul activității este creÅŸterea numărului de elevi     care se înscriu, participă ÅŸi promovează examenul de bacalaureat, în vederea îmbunătăţirii tranziÅ£iei de la învăţământul secundar la cel terÅ£iar.

          I.2. Activități remediale ÅŸi de pregătire a elevilor pe termen scurt - Scopul activității este creÅŸterea numărului de elevi care se înscriu, participă ÅŸi promovează examenul de bacalaureat, în vederea îmbunătăţirii tranziÅ£iei de la învăţământul secundar la cel terÅ£iar

          I.3. Instruire pentru examenul de certificare a competenÈ›elor profesionale dobândite în liceu - Scopul activității este asigurarea unei rate cât mai mari de promovabilitate la examenul de certificare a competenÈ›elor profesionale în vederea îmbunătățirii È™anselor de inserÈ›ie profesională.

          I.4. ÎnfiinÈ›area unui Cerc de vânătoare È™i taxidermie - Scopul înființării acestui cerc este de a da posibilitatea elevilor noÈ™tri să petreacă cât mai mult timp în natură, să facă observaÈ›ii asupra vânatului, să participe la partide de vânătoare È™i să înveÈ›e să naturalizeze exemplarele de vânat recoltate de pe fondul didactic de vânătoare.

     II. Activități extracurriculare

          II.1. Editarea revistei ÅŸcolare „Vlăstare” - Scopul principal al revistei va fi dezvoltarea educaÅ£iei ecologice, în acest fel urmărindu-se conÅŸtientizarea rolului mediului înconjurător asupra vieÈ›ii. Elevii îÈ™i vor dezvolta o  atitudine protectivă faţă de mediu È™i vor învață să îÈ™i raporteze corect calitatea vieÈ›ii la starea mediului înconjurător.

          II.2. Excursie tematică de documentare - Scopul excursiei tematice este să activeze cât mai multe competenÈ›e profesionale, să formeze atitudini de protejare, conservare È™i gospodărire raÈ›ională a ecosistemelor forestiere din România È™i să sprijine elevii în orientarea lor pentru continuarea studiilor de specialitate în domeniul silvic.

          II.3. Vizite de informare, documentare È™i vizite pentru promovarea ofertei educaÈ›ionale - Scopul activității este formarea motivaÈ›iei pentru promovarea examenului de bacalaureat, È™i a examenului de certificare a competenÈ›elor profesionale È™i promovarea ofertei educaÈ›ionale a È™colii la È™colile gimnaziale din proximitatea liceului.

     III. Activități de dotare cu echipamente audio-video

          III.1. Activități de dotare cu echipamente audio-video - Scopul activităților de dotare este realizarea unei baze de bunuri materiale necesare activităților educative astfel încât acestea să fie cât mai atractive È™i să răspundă cât mai eficient obiectivelor urmărite în proiect. Această activitate se corelează cu toate activitățile.

          III.2. AchiziÈ›ii resurse educaÈ›ionale - În cadrul acestei activități se vor achiziÈ›iona resurse educaÈ›ionale specifice disciplinelor de bacalaureat.

     IV. Activități de management operaÈ›ional

          IV.1. Activități de management operaÈ›ional

​

Ore de biologie desfășurate în cadrul Activității I.1. Pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat

IMG_0230 (2).JPG
IMG_0232 (2).JPG
IMG_0228 (2).JPG

Ore de Matematică desfășurate în cadrul Activității I.2. Activități remediale ÅŸi de pregătire a elevilor pe termen scurt

IMG_0226 (2).JPG
IMG_0235 (2).JPG

Ore de Matematică desfășurate în cadrul Activității I.1. Pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat

IMG_0234 (2).JPG

Ore de Limba È™i literatura română desfășurate în cadrul Activității I.1. Pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat

IMG_0225 (2).JPG
bottom of page